Blog

Miért fontos a gyógytorna még a műtét előtt?

A gyógytorna egy olyan terápiás módszer, amely fizikai gyakorlatokat és mozgásokat használ a test állapotának javítására és a fájdalom csökkentésére. Műtétek esetén azonban hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy csak a beavatkozások után van szükség rá.

Tovább olvasom »
Mozgásterápia

Mi a mozgásterápia titka?

Amikor szülőként azzal szembesülünk, hogy gyermekünk gyakran elesik, lever tárgyakat, nehezen koncentrál, nem szívesen rajzol, nem elég kitartó szeretnénk a legjobb megoldást megtalálni, hogy minél hamarabb segíthessünk neki.

Tovább olvasom »
Szétnyílt hasizom

Szétnyílt hasizom – Kihez forduljunk?

Rectus diastasisnak (Diastasis recti abdominis, DRA) nevezzük az egyenes hasizmok szétválását a középső kötőszövetes réteg mentén. Ez az elváltozás többnyire a várandósság harmadik trimeszterében alakul ki és egyes kutatások szerint a kismamák több mint 85%-át érinti valamilyen mértékbe

Tovább olvasom »
Gerincproblémák felnőttkorban: Hogyan kezeljük őket?

Gerincproblémák felnőttkorban: Hogyan kezeljük őket?

A gerincproblémák felnőttkorban széles körben elterjedtek, és számos kihívást jelenthetnek a mindennapi életben. Első blogbejegyzésünk mélyrehatóan foglalkozik azokkal a gyakori okokkal, amelyek a gerincfájdalmat előidézhetik, és bemutatja a lehetséges kezelési módszereket, valamint a gerincproblémák megelőzéséhez szükséges stratégiákat.

Tovább olvasom »