Foglalkozások felnőtteknek

Csoportos gyógytorna, gerinctorna

Ne várja meg míg már mozgásában is korlátozza a fájdalom!

Előzzük meg a nagyobb problémát!

Csoportos gyógytornánkon, gerinctornánkon különös figyelmet fordítunk a gerinc mellett futó mély hátizmok fejlesztésére, továbbá alapvető célunk hosszan tartó fájdalom mentes mozgás megtartása a hasizmok és a farizmok erősítése. A mozgáskorlátozottság  megelőzése, a már kialakult problémák megszüntetése, kezelése.

Időpont: Minden hétfőn 18 órától!                   Ára: 3000 Ft / alkalom

Bejelentkezés szükséges!                Telefonszám: +3630/941-8571 

Annak érdekében, hogy gyógytornász kolléganőnk mindenkire tudjon figyelni óráinkat maximum 10 fővel tartjuk.

Tornáinkon hosszan kitartott saját testsúlyos erősítő feladatokat kombinálunk a megfelelő izmok nyújtásával a derékfájdalmak megelőzése, a tartásjavítás és a testünk formálása érdekében. 

Kinek ajánljuk?

  • Gerincműtét elkerülésére
  • Izomegyensúly helyreállítására, ízületek stabilizálására
  • Derék, váll, nyak, hát és végtagfájdalmak megelőzésére és kezelésére
  • Teljes testet átfogó és magas szintű izomerősítésére
  • A már elért, fájdalommentes állapot fenntartására
  • Inkontinencia kezelésre

Mi is az a gyógytorna?

Legtöbben a gyógytorna szó hallatán műtét vagy sérülés utáni unalmas, monoton feladatsorra gondolnak, amit az ember folyton elfelejt otthon megcsinálni. Azonban ez is, mint annyi más egészségügyi szakma hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Mára egy rendkívül összetett és igen hatékony műtétet elkerülő, vagy azt gyorsan rehabilitáló gyógymóddá forrta ki magát. Ma már egy kezelés nem csak abból áll, hogy a gyógytornász diktál, a beteg pedig csinálja. Kollégáink folyamatosan képzik magukat, hogy a lehető legújabb és leghatékonyabb technikákat vessék be a fájdalom csökkentésére, az izmok erősítésére vagy nyújtására. 

Kezeléseink során tudunk segíteni élsportolóknak a jobb teljesítmény elérésben, a gerincbántalmakkal küzdő betegeknek a műtét elkerülése érdekében, de bármilyen műtét vagy sérülés utáni rehabilitációban is, hogy betegeink mihamarabb visszatérhessenek a fájdalommentes hétköznapokban.

Rengeteg innovatív és magasszintű gyógytorna technikát használunk nap, mint nap a betegeinknél!

Manuálterápia

A manuálterápia egy kézzel végzett technika, amely során a terapeuta a pácienssel együtt mozogva, különböző fogásokkal feloldja, ellazítja a merev, mozgásra képtelen ízületeket a testben, azért hogy az a mozgását visszanyerve ne okozzon fájdalmat. Amennyiben egy adott ízület nem mozog megfelelően, az kihat a teljes test mozgására, a testtartásra és mindennapokra is. Ebből gyakran adódik, hogy a rossz mozgás kialakít egy gerincsérvet, illetve különböző kopásokat okoz a térdben, csípőben vagy a csigolyáknál. Rendkívül hatékony és erős fájdalomcsillapító technika, melyet gyógytornászaink több, mint 2 évig tanultak a diplomájuk megszerzése után. 

McKenzie terápia

A McKenzie terápia az egyik legismertebb gerincproblémákat gyógyító speciális kezelési módszer.  Több, mint 40 országban használják kiemelkedően jó eredményekkel. Hosszú távú megoldást nyújt a porckorongsérv, a lumbágó, az isiász és egyéb degeneratív gerincbetegségek okozta fájdalmak kezelésére. Robin McKenzie újzélandi gyógytornász fejleszette ki ezt a különleges mozgássort, amely a beteg állapotfelmérésére és a kezelésére is használható. A módszert csak erre képzett gyógytornászok és orvosok végezhetik.

FDM- fascia kezelés

A fascia a testünket teljes mértékben átszövő kötőszövetes anyag, az első, ami megjelenik a magzati életben. Beborítja az izmokat, csontokat, belső szerveket, még megtalálható a bőrünkben is. Mára számos kutatás bizonyította, hogy abból fakadóan, hogy a fascia mindent összeköt a testünkben, nem tudunk jól mozogni, ha az nincsen jó állapotban. Terapeutáink külön szakmai képzésen sajátították el a fascia kezelés részleteit, hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk segíteni a fájdalmak megszűntetésében, vagy akár a legmagasabb szintű sportolói teljesítmény elérésében.

Viscerális terápia

A viscerális terápia egy olyan különleges, manuálterápiás kezelés, amely során gyógytornász kolléganőnk a hasfalon keresztül  a belső szervek működését tudja pozitívan befolyásolni. A kezelés során finom, óvatos mozdulatokkal átmozgatja a májat, gyomrot, a beleket, a veséket vagy akár a kis medencei nemi szervek környékét is. Majd a megfelelő helyen oldja a diagnosztizált feszülést, a szervek körülötti kötőszövetet, vagy felfüggesztésüket. A módszerrel számos szervi problémát sikeresen kezelnek szerte a világon. Segítség lehet hasi műtétek után, vizelet-, széklettartási gondoknál, bélpanaszok esetén, endometriosis kezelése során és számos egyéb belső szervi problémánál.  

Flossing terápia

Egy igencsak új terápia, amely egy különleges gumiból készült szalagot használ az ízület vagy izom mobilizációjára, és rehabilitációjára. A gumi szalagok különböző hosszúságúak és szélességűek, így a test bármely területére használhatóak. Hatékony fájdalomcsillapító és keringésjavító technika, amit számos külföldi sportcentrum eredményesen használ.