„Nem tudtam, hogy ennyire merev a hátam… ” avagy béka főzése és az egészséged!

Mi köze a békafőzésnek az egészségedhez?

 A kísérlet szerint, ha forrásban lévő vízbe teszel egy békát, azonnal kiugrik, viszont, ha hideg vízbe teszel egy békát, és lassan kezded melegíteni a vizet, szegény béka nem veszi észre és halálra fő, ezt nevezzük „főtt béka szindrómának”.

Ha az egészségükről van szó, sokan ugyanerre a sorsra jutnak. A lényeg az, hogy nem észleljük egészségünk fokozatos romlását, már megszokjuk az apróbb fájdalmakat. Míg egy nap arra ébredünk, hogy nem tudjuk felvenni a zoknit, felnyúlni a bögréért, vagy kiszállni a kocsiból…

Hogyan ismerhetem fel a bajt?

Ez a leggyakoribb mondatok, amiket a Mozgató Központban hallunk, hogy „Nem vettem észre, mennyire feszes a hátam!”, vagy „Mennyire nem mozog a nyakam és a vállam…”. A hobbi, a sport, a munka és a családi tevékenységek már nem olyan élvezetesek, mint régen, mert marad rá energia, vagy túlságosan fájdalmas. Olyan elfoglaltak vagyunk, rohangálunk, intézkedünk és nem foglalkozunk a testünkben rejlő fájdalommal – egészen addig, amíg az meg nem állít bennünket.

Az egészségünkre vigyáznunk kell, ha abbahagyjuk az egészséget elősegítő fontos dolgokat, mint például a mérsékelt testmozgás, nyújtások, mozgás a munkahelyen, megfelelő étkezés és elegendő alvás – az egészség lassan romlik. Rendelőnkben sok olyan beteggel találkozunk, akinek a fizikai mozgásképessége lassan leromlott, majd egy nap valami apróság, például cipőfűzés vagy sövényvágás közben érzett egy éles fájdalmat, és máris megvolt a baj…

Amennyiben, ha úgy érzi, hogy háta folyamatosan merevebb, a rugalmassága gyengébb, az egyensúlya nem olyan jó, mint korábban, a mozgása egyre korlátozottabb – ne váljon főtt békává! Gyakran csak 1-2 kezelés, néhány jó tanács és egy mozgásterv elkészítése elegendő lehet az egészségromlás megállítására!

Hívjon minket még ma a 06-30-941-8571 telefonszámon – szívesen átbeszélünk Önnel, hogy mi lenne a legjobb megoldás!