Foglalkozások kismamáknak

Hívjon most! 06 30 941 8571

Egyéni kismama torna (50 perc)

Nem csak fájdalom esetén! 

Egyéni kismama tornáink során személyreszabottan tudunk segíteni a babavárás és a vajúdás folyamatának megértésében. A tornák alkalmával fel tudjuk mérni az kismama izmainak és ízületeinek állapotát, így kifejezetten azokkal tudunk dolgozni, amikkel szükséges! Nagyobb hangsúlyt tudunk fektetni az intimtorna helyes kivitelezésének elsajátítására, illetve a szülési és vajúdási pózok betanulására. A helyes légzéstechnikát több testhelyzetben gyakoroljuk és fájdalom esetén azonnali segítséget tudunk nyújtani különböző manuális technikákkal vagy tape felhelyezésével.

Kezeléseink során kifejezetten ügyelünk a babavárás és szoptatás okozta mozgásszervi problémák megelőzésére és segítünk a fájdalmak csökkentésében.  Támogatást nyújtunk a szülésre való felkészülésben, mind testileg, mind lelkileg. 

Előre egyeztetett időpontokban!        Telefonszám: 06 30 941 8571

Diplomás gyógytornász szakembereink @Fitmummy trénerek is, így széles körű szaktudással várnak minden kismamát!

Két módon tudunk segíteni,

A szülés előtt: 

 • Szülésre való felkészítő torna
 • Gátizom torna szülés előtt
 • Medence és derékfájdalmak kezelésére
 • Babavárás okozta túlterhelések kezelésére
És a szülés után:
 
 • Szülés utáni rehabilitáció   
 • A baba hordozásával kapcsolatos problémák, kar, váll derék, csípő fájdalmak megszüntetése
 • Gátizom torna szülés után
 • Szétnyílt hasizom kezelésére

Csoportos kismama torna (50 perc)

A női test számtalan változáson megy keresztül a várandósság alatt. Ezek a változások mind azt szolgálják, hogy a magzat egészségben és nyugalomban tudjon fejlődni. Ebben a kivételes helyzetben a legfontosabb, hogy a lehető legegészségesebben éljünk, amelynek alapvető pillére a mozgás. Kismamatornáinkon elsajátítjuk a helyes légzést, amely segíti a vajúdás folyamatát. A megfelelő izmokat erősítjük, illetve nyújtjuk annak érdekében, hogy a baba világrahozatala könnyebb legyen. Jótékony hatással van a keringési rendszerre, a hormonrendszerre, és az emésztőszervrendszerre is, így elkerülhető a túlzott súlyfelesleg és könnyebben visszanyerhető a várandóssági előtti alak. 

Időpontok: hétfőn 17 órától, kedden, szerdán és csütörtökön 18 órától, illetve csütörtökön 10 órától!

Bejelentkezés szükséges!                     Telefonszám: 06 30 941 8571 

Ár: 1 alkalom 3.000 Ft – 5 alkalmas bérlet 13.000 Ft – 10 alkalmas bérlet 24.000 Ft

Babavárás során rengeteg kérdés merül fel a kismamában:

 • Milyen mozgást csinálhatok?
 • Melyik feladatokat hagyjam ki?
 • Meddig mehet fel a pulzusom?
 • Mit tegyek, ha feszül a hasam?
 • Egyre többször fáj a derekam, mit tehetek ellene?

Ezekben a kérdésekben segítünk kismama tornáinkon! Diplomás gyógytornászaink @Fitmummy trénerek is, így a lehető legmagasabb szaktudással rendelkeznek a babavárás és a szülésfelkészítés terén! 

Mit hozzál magaddal?

Kényelmes ruha, nagyobb méretű törölköző, folyadék, és a jókedved!3.00

Csoportos baba-mama torna (50 perc)

Elkezdenél mozogni, de nem tudod, hogy hogyan? Szeretnél kimozdulni a babáddal, de nem tudod merre indulj? Baba-mama tornánkon Titeket is várunk!

Időpont: Minden hétfőn 15:30 – tól ONLINE!

Bejelentkezés szükséges!                 Telefonszám: 06 30 941 8571 

Ár: 1 alkalom 3.000 Ft – 5 alkalmas bérlet 13.000 Ft – 10 alkalmas bérlet 24.000 Ft

A szülés utáni rehabilitáció nagyon fontos egy hölgy életében. A várandósággal és a szüléssel számos mozgásszervi probléma felmerülhet. Gyakori a gátizom gyengeség, a  szétnyílt hasizom, ebből adódóan pedig sokszor alakul ki derék- és vállfájdalom. Baba-mama tornánkon fokozatosan erősítjük újra az izmokat, javítjuk a tartásodat és vezetünk vissza a sportba! Megtanuljuk, hogy a mindennapokban hogyan tudod tehermentesíteni az ízületeidet! 

Minőségi idő a Babának és a Mamának miközben fejlesztünk mindkettőjük mozgását diplomás  gyógytornászok segítségével.

Tornánkon szívesen látunk minden kicsit, akivel együtt végezzük a feladatokat. Így a  szórakozást nyújt kisbabádnak és hasznos Neked, azonban babával tornázni nem feltétel! 

Ajánljuk minden frissen szült anyukának természetes szülés után 8 héttel, császármetszés után pedig 12 héttel. ( Szülési komplikációt követően mindig kérjük ki orvosunk véleményét!) 

Tornázzunk együtt!

Mit kell tudni a kismama tornáról?

A legjobb, amit  kismama tehet az az, hogy rendszeresen mozog és aktív marad a várandóssága alatt. Ez nem csak a magzat egészséges fejlődését védi, de a kismama általános állapotára is pozitívan hat. Minél tovább marad egy kismama aktív, annál könnyebb lesz az utolsó hetekben is a mozgás és mindennapi feladatok ellátása. Azt, hogy mi a legjobb mozgásforma várandósság esetén azt gyógytornászaink több éves képzésük alatt sajátították el! 

Hogyan zajlik egy kismama torna a Mozgató Központban? 

Az 50 perces órák első felében több légző és keringésjavító gyakorlatot végzünk, amellyel felkészítjük a testünket a mozgásra. A légzőgyakorlatok pontos elsajátítása fontos lehet a vajúdás során, de a várandósság teljes ideje alatt is! Ezzel javítjuk a baba és a mama oxigén ellátottságát és átlélegezzük a teljes tüdőt. 

Terhestornánk során nem maradhatnak ki, az erősítő és a nyújtó gyakorlatok sem! A testtartás javítás ebben az állapotban kiemelten fontos, hiszen a hirtelen súlygyarapodással és a pocak növekedésével megváltozik a test dinamikája, ami sok esetben derék-, hát- vagy csípőfájdalmakhoz vezethet. Ahogyan a testünk, úgy a mozgásunk is hétről hétre változik, így a kitartott fordulásokkal és hajlásokkal alaposan átmozgatjuk a gerincet és a csípőt, hogy a test ne felejtse el, hogyan kell megfelelően használni ezeket az ízületeket, izmokat.

A torna kiemelten fontos része a intimtorna, vagy másnéven gátizom torna, ami bár minden nőnek ajánlott, a szülés előtt és után érezzük csak igazán, hogy miért kell erősíteni ezeket az izmokat. A terhesség alatti és a szülés utáni állapotokban a nők legnagyobb része küzd a stresszinkontinenciával, vagyis a tüsszentés, köhögés vagy akár nevetés alatti vizelettartási problémákkal. A rendszeresen és helyesen végzett intimtorna csökkenti a vizelettartási gondok kialakulásának esélyét. 

A torna során biztosítunk csúszásmentes szőnyeget, labdát, szalagot és minden egyéb eszközt, ami a tornához szükséges. Így csak kényelmes ruhát, törölközőt és folyadékot szükséges hoznod magaddal. 

Egyéni tornáinkon lehetőség van a szülést segítő és a vajúdás során hasznos pózok és légzéstechnikák pontos elsajátítására. Személyre szabott erősítő és nyújtó gyakorlatokat végzünk, illetve fellépő fájdalom esetén azonnal tudunk segíteni különböző fájdalomcsillapító technikákkal. 

Az órákat minden esetben diplomás gyógytornász kollégák tartják, ezért a legmagasabb szintű szakmai tudásban bízhatsz nálunk! 

Mik a leggyakoribb problémák amiben segíteni tudunk?

Szétnyílt hasizom (Rectus diastasis)

A várandósság során, ahogy a magzat növekszik az anyuka hasában egyre jobban gömbölyödik a pocak! A növekedés során azonban a hasfal közepén elhelyezkedő egyenes hasizom rostjai elszakadhatnak egymástól, így rést képezve a hasfal elülső részén. Ezt a rést erősen túl edzett kockás hasaknál is láthatjuk, mely esetben ugyanez a probléma lép fel, csak a túlzásba vitt hasizom erősítés okán. 

2,5-3 cm enyhe, afölött pedig jelentős szétnyílt hasizomról beszélünk. Azon kívül, hogy a rectus diastasis egy esztétikai probléma, sok esetben hoz magával egyéb mozgásszervi panaszokat. A hasfal ezesetben instabillá válik, így a test nem tudja tartani az izomfűzőt, amely gyengesége sok esetben derékfájdalomhoz vagy medencefenék-gyengeséghez vezethet.

Több technikát is tudunk alkalmazni a rés műtét nélküli zárására. Az eredmény függ a rés mértékétől, a szövetek állapotától, illetve attól is, hogy a kismama szülés előtt milyen mozgásformákat végzett, azonban az esetek legnagyobb részében gyógytornával és különböző manuális technikákkal elkerülhető a műtéti helyreállítás. 

Medencefenék, gátizom gyengeség

A gátizom gyengeségének tüneteit a várandós kismamák több, mint 80%-a megtapasztalja a harmadik trimeszterben. Leggyakoribb tünete a stresszinkontinencia, ami azt jelenti, hogy nagy hasűri nyomásra, mint például a köhögés, tüsszentés, nevetés, a kismama nem tudja tartani a vizeletét megfelelően. A kisbaba súlya ránehezedik a gátizomzatra, ezért az gyakran megnyúlik így okozva a tünetet. Hüvelyi szülés során rendkívül gyakori a gátizomzat sérülése is, amely tovább rontja a helyzetet. Ekkor már előfordulnak kötőszövetből adódó fájdalmak, illetve futás, ugrás során is nehézkes a vizelet megtartása. Amennyiben a probléma kezeletlen marad, a méhszalagok megnyúlnak, így a húgyhólyagra engedve a méh súlyát, ezért az inkontinenciás tünetek egyre romolhatnak. 

Első és legfontosabb lépés a probléma megelőzésére a megfelelő szakember által tartott kismama torna. A terhestornáinknak az egyik legfontosabb eleme a gátizomerősítés. Azonban a szülés utáni rehabilitációs tornák során is vissza tudjuk fordítani a folyamatokat. A kezelések során nem csak és kizárólag a gátizmokat erősítjük, hanem kezeljük a kötőszövetes letapadásokat is, amelyek gátolják az izmok megfelelő működését. 

Tekintse meg árainkat!

Hívjon most! 06 30 941 8571