Foglalkozások felnőtteknek

Keressen bizalommal! 06-30-9-418-571

Egyéni gyógytorna (50 perc)

A kórházi ellátásban sajnos nincs elég idő a betegek teljes kivizsgálására, ezért a jobb kezelés érdekében előfordulhat, hogy a gyógytornásznak több időre van szüksége, hogy teljes mértékben felmérhesse egészségügyi állapotát. A fájdalom okainak feltárása segít a hatékony és gyors megoldás megtalálásában.

Hívjon bizalommal!             Telefonszám: 06-30-9-418-571 

Minden közös munkát egyéni állapotfelméréssel kezdünk, mely során átbeszéljük a korábbi sérüléseket, a jelenlegi problémákat, továbbá részletes mozgásszervi kivizsgálás után, felépítjük a közös tervet a gyógyulás felé. Felmérésünk során a gyógytornász eldönti, hogy melyik a leghatékonyabb terápia a probléma megoldására!

Állapotfelmérésünk időtartama 90 perc!

Terápiák, amelyeket használunk kezeléseink során: McKenzie terápia, Tape terápia, Fitmummy terápia

Kinek ajánljuk?

 • Ülő-, állómunka, erőteljes sportterhelés okozta fájdalmak és sérülések megelőzésére
 • Gerincműtét utáni rehabilitáció
 • Gerinc problémák kezelése (gerincsérv, gerincferdülés, porckopás)
 • Csontritkulás okozta fájdalmak megelőzésére, kezelésére
 • Sérülések, balesetek utáni rehabilitáció
 • Műtétek utáni rehabilitáció
 • Sport rehabilitáció
 • Izomerősítés, tartásjavítás
 • Ízületi kopások, izületi gyulladások kezelése
 • neurológiai ( stroke , sclerosis multiplex, Parkinson-kór).
 • szív és érrendszeri problémák (neuropátia, szívbetegség, szívroham utáni rehabilitáció)
 • légúti megbetegedés (asztma, krónikus obstruktív tüdőbetegség, cisztás fibrózis )
 • Instabil ízületek kezelése

Kombinált gyógytorna manuálterápiás fogásokkal (50 perc)

 Minden manuálterápiás kezelésünkhöz TAPE kezelést adunk ajándékba!

A betegek megfigyelésére, a diagnózis felállítására és a megfelelő kezelési terv összeállításására nagy hangsúlyt fektetünk.  Minden közös munkát egyéni állapotfelméréssel kezdünk, mely során átbeszéljük a korábbi sérüléseket, a jelenlegi problémákat, továbbá részletes mozgásszervi kivizsgálás után felépítjük a közös tervet a gyógyulás felé.

Hívjon bizalommal!             Telefonszám: 06-30-9-418-571 

Gyógytornászaink számos terápia közül testreszabottan választja ki, a beteg számára legmegfelelőbbet!  Állapotfelmérésünk időtartama 90 perc!

Terápiák, amelyeket használunk: Manuálterápia, Fascial Disztorziós modell (FDM), Flossing terápia, Viscerális terápia

Kinek ajánljuk?

 • A fájdalom okának felderítése
 • Gerincsérv kezelése
 • Gerincműtétet elkerülő kezelés
 • Váll, hát, nyak fájdalmak
 • Hosszan tartó ízületi vagy izom fájdalmak
 • Derék, nyak- és hátfájdalom
 • Gyulladáscsökkentés
 • Kisugárzó végtag fájdalmak
 • Lágyrész problémák
 • Izomegyensúly helyreállítása, ízületek stabilizálása
 • Visszatérő ízületi fájdalmak kezelése
 • Fejfájás, migrén 

Csoportos gerinctorna

Csoportos gerinctornánkon különös figyelmet fordítunk a gerinc mellett futó mély hátizmok fejlesztésére, továbbá alapvető célunk a hasizmok és a farizmok erősítése.

Időpont: Minden hétfőn 18 órától!  

Bejelentkezés szükséges!                Telefonszám: 06-30-9-418-571 

Tornáinkon hosszan kitartott saját testsúlyos erősítő feladatokat kombinálunk a megfelelő izmok nyújtásával a derékfájdalmak megelőzése, a tartásjavítás és a testünk formálása érdekében. 

Kinek ajánljuk?

 • Gerincműtét elkerülésére
 • Izomegyensúly helyreállítására, ízületek stabilizálására
 • Derék, váll, nyak, hát és végtagfájdalmak megelőzésére és kezelésére
 • Teljes testet átfogó és magas szintű izomerősítésére
 • A már elért, fájdalommentes állapot fenntartására
Mi is az a gyógytorna?

Legtöbben a gyógytorna szó hallatán műtét vagy sérülés utáni unalmas, monoton feladatsorra gondolnak, amit az ember folyton elfelejt otthon megcsinálni. Azonban ez is, mint annyi más egészségügyi szakma hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Mára egy rendkívül összetett és igen hatékony műtétet elkerülő, vagy azt gyorsan rehabilitáló gyógymóddá forrta ki magát. Ma már egy kezelés nem csak abból áll, hogy a gyógytornász diktál, a beteg pedig csinálja. Kollégáink folyamatosan képzik magukat, hogy a lehető legújabb és leghatékonyabb technikákat vessék be a fájdalom csökkentésére, az izmok erősítésére vagy nyújtására. 

Kezeléseink során tudunk segíteni élsportolóknak a jobb teljesítmény elérésben, a gerincbántalmakkal küzdő betegeknek a műtét elkerülése érdekében, de bármilyen műtét vagy sérülés utáni rehabilitációban is, hogy betegeink mihamarabb visszatérhessenek a fájdalommentes hétköznapokban.

Rengeteg innovatív és magasszintű gyógytorna technikát használunk nap, mint nap a betegeinknél!

Manuálterápia

A manuálterápia egy kézzel végzett technika, amely során a terapeuta a pácienssel együtt mozogva, különböző fogásokkal feloldja, ellazítja a merev, mozgásra képtelen ízületeket a testben, azért hogy az a mozgását visszanyerve ne okozzon fájdalmat. Amennyiben egy adott ízület nem mozog megfelelően, az kihat a teljes test mozgására, a testtartásra és mindennapokra is. Ebből gyakran adódik, hogy a rossz mozgás kialakít egy gerincsérvet, illetve különböző kopásokat okoz a térdben, csípőben vagy a csigolyáknál. Rendkívül hatékony és erős fájdalomcsillapító technika, melyet gyógytornászaink több, mint 2 évig tanultak a diplomájuk megszerzése után. 

McKenzie terápia

A McKenzie terápia az egyik legismertebb gerincproblémákat gyógyító speciális kezelési módszer.  Több, mint 40 országban használják kiemelkedően jó eredményekkel. Hosszú távú megoldást nyújt a porckorongsérv, a lumbágó, az isiász és egyéb degeneratív gerincbetegségek okozta fájdalmak kezelésére. Robin McKenzie újzélandi gyógytornász fejleszette ki ezt a különleges mozgássort, amely a beteg állapotfelmérésére és a kezelésére is használható. A módszert csak erre képzett gyógytornászok és orvosok végezhetik.

FDM- fascia kezelés

A fascia a testünket teljes mértékben átszövő kötőszövetes anyag, az első, ami megjelenik a magzati életben. Beborítja az izmokat, csontokat, belső szerveket, még megtalálható a bőrünkben is. Mára számos kutatás bizonyította, hogy abból fakadóan, hogy a fascia mindent összeköt a testünkben, nem tudunk jól mozogni, ha az nincsen jó állapotban. Terapeutáink külön szakmai képzésen sajátították el a fascia kezelés részleteit, hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk segíteni a fájdalmak megszűntetésében, vagy akár a legmagasabb szintű sportolói teljesítmény elérésében.

Viscerális terápia

A viscerális terápia egy olyan különleges, manuálterápiás kezelés, amely során gyógytornász kolléganőnk a hasfalon keresztül  a belső szervek működését tudja pozitívan befolyásolni. A kezelés során finom, óvatos mozdulatokkal átmozgatja a májat, gyomrot, a beleket, a veséket vagy akár a kis medencei nemi szervek környékét is. Majd a megfelelő helyen oldja a diagnosztizált feszülést, a szervek körülötti kötőszövetet, vagy felfüggesztésüket. A módszerrel számos szervi problémát sikeresen kezelnek szerte a világon. Segítség lehet hasi műtétek után, vizelet-, széklettartási gondoknál, bélpanaszok esetén, endometriosis kezelése során és számos egyéb belső szervi problémánál.  

Flossing terápia

Egy igencsak új terápia, amely egy különleges gumiból készült szalagot használ az ízület vagy izom mobilizációjára, és rehabilitációjára. A gumi szalagok különböző hosszúságúak és szélességűek, így a test bármely területére használhatóak. Hatékony fájdalomcsillapító és keringésjavító technika, amit számos külföldi sportcentrum eredményesen használ. 

Tekintse meg árainkat!

Foglaljon időpontot! 06-30-950-6288